DE SPORTHAL

Sporthal StrijthagenDe hal is sinds 1991 in gebruik en is gebouwd door de firma Pellikaan uit Tilburg in het kader van een door NOC-NSF gestimuleerd verenigingshallenplan.

De hal ligt op het sportcomplex Strijthagen, dat onderdeel is van het park Strijthagen, een belangrijk toeristisch-recreatief gebied.

MultifunctioneelDe sporthal met een afmeting van 45m x 35m is multifunctioneel en is toegankelijk voor maximaal 2335 bezoekers. Uiteraard kan er op alle mogelijke manieren gesport worden, maar er kunnen ook zowel kleine als grote evenementen plaatsvinden. Verenigingen zijn doordeweeks actief met badminton, handbal, en zaalvoetbal. Een greep uit de activiteiten die de afgelopen jaren in de sporthal hebben plaatsgevonden: Snuffelmarkten, ODS fietstoertochten inclusief het verstrekken van 1800 maaltijden, carnavalszittingen met in oktober Hoaf um Hoaf, 10 dagen Boardingvoetbal rond Kerstmis en Nieuwjaar, nachtconcerten met Pinkpop, Pasar Malam, vrijwilligersavonden van Landgraaf met meer dan 600 bezoekers, Lanparty's, buitenschoolse activiteiten, muziekevenementen zoals Frans Bauer en Janse Bagge Band.

De leden van de zelfstandige stichting en een aantal andere vrijwilligers proberen er voor te zorgen dat iedere bezoeker het naar zijn zin heeft in de sport- en evenementenhal Strijthagen.

Heeft u interesse om de sporthal te huren voor welke activiteit dan ook, neem dan contact met ons op. Vraag het ons eerst, voordat u denkt dat het niet kan. VV Schaesberg zal daarbij behulpzaam kunnen zijn met uitstekende horeca-faciliteiten.

Renovatie halIn 2014 heeft de hal een totale renovatie ondergaan. Het dak is volledig voorzien van nieuwe dakbedekking met EPDM, de verlichting is geheel vernieuwd met LED-verlichting en de vloer heeft een facelift ondergaan, wat betekent dat de vloer van de hal een nieuwe kleur heeft gekregen, die door iedereen zeer gewaardeerd wordt. Door de nieuwe dakbedekking hebben we geen lekkage meer en we zijn heel gelukkig met EPDM dat door zijn samenstelling optimaal bestand is tegen de weersomstandigheden, De LED-verlichting is ongekend, alle sporters hebben geen last meer van de schittering van het licht, mede omdat het nu lijkt op daglicht, de intensiteit zal niet verminderen, er hoeven geen lampen meer vervangen te worden, kortom fantastisch.